Experimentele basisopleiding met Elotrain

Experimentele basisopleiding met Elotrain: de succesvolle basis voor elke elektrotechnicus en elektricien.

Om de complexe relaties op de verschillende toepassingsgebieden van elektrotechniek te begrijpen, heb je gedegen kennis nodig van elektronica en elektrische schakelingen. Het EloTrain plug-in systeem van Lucas-Nülle heeft zich bewezen als een instrument voor methodische en praktische training. Wij laten je in deze nieuwsbrief graag (opnieuw) kennismaken met het 2mm plug-in systeem.

Het 2 mm EloTrain plug-in systeem voor UniTrain: opstap voor tal van verdiepende onderwerpen in de elektrotechniek en elektronica.

Wat is het verschil tussen gelijkstroom en wisselstroom? Wat zijn halfgeleiders, diodes of transistors? Wat zijn de basiscircuits en hoe maak je daar gebruik van? Het zijn deze vragen waarmee elke opleiding op het gebied van elektrotechniek en elektronica start. Lucas-Nülle biedt je de multimedia-oplossing waarmee je werkt aan een goede kennisbasis en die wat een opstap vormt naar een zeer uitgebreide set aan vervolgtrainingen.

Hoe ziet deze oplossing eruit? Met het multimedia 2 mm plug-in systeem ‘EloTrain’ leren leerlingen hun eigen schakelingen maken in de digitale experimentele omgeving van het UniTrain systeem. De bijbehorende software bevat een gestructureerde cursusopbouw bestaande uit theoretische uitleg, animaties, grafieken, praktische oefeningen en kennistesten. Hierdoor worden de leerlingen stapsgewijs begeleid met experimenten die theorie en praktische leertaken combineren. Een breed scala aan virtuele instrumenten zijn direct geïntegreerd in het systeem, waardoor leerlingen real-time metingen kunnen doen zonder dat hier extra externe meetapparatuur voor nodig is. Dankzij de laagspanningsbeveiliging is het systeem ideaal voor zelfstandig werken in de les.

De 2 mm grote modules bevatten passieve en actieve elektronische componenten en kunnen eenvoudig op de plug-in plaat worden aangesloten. Kabels of brugpluggen worden vervolgens gebruikt om verbindingen met andere knooppunten, componenten of meetinstrumenten tot stand te brengen. De transparante behuizingen van de plug-in modules geven zicht op de componenten. Dit helpt leerlingen om het ontwerp van de componenten beter te begrijpen.

Of het nu gaat om gelijk-, wissel- en driefasentechnologie, basiscircuits van elektronica of sequentiële circuits, opto-elektronica of digitale technologie: Met dit systeem bied je de leerlingen een begrijpelijke en praktische introductie tot al deze onderwerpen. Met het UniTrain-systeem is het daarnaast mogelijk naadloos over te schakelen van de basis naar meer dan 130 geavanceerde multimediacursussen uit het gehele spectrum van Lucas-Nülle met onder andere de vakgebieden autotechniek, mechatronica, elektrische machines en energietechniek.

Dhr. Pieter Siroen, docent elektrotechniek, Summa College Eindhoven en OTC Genie Vught over het werken met EloTrain in de opleiding:

“Het mooie aan het leermateriaal van Lucas-Nülle is dat de student van het begin tot het einde zelfstandig wordt meegenomen in de lesstof. Hierdoor kan iedere student zijn eigen tempo bepalen. Daarnaast krijgen studenten met de geïntegreerde toetsingsmodulen tussendoor feedback op hun begrip van de stof tot dan toe. Hierdoor is het voor de studenten veel duidelijker welk deel van de lesinhoud nog extra aandacht vraagt.”

Beschikbare modules binnen de EloTrain basisopleiding
Onderstaand overzicht laat je zien welke trainingsmodules er beschikbaar zijn binnen de basistraining:

  • DC technologie
  • AC en drie-fasen technologie
  • Semiconductor componenten
  • Basis elektronische circuits
  • Opto-elektronica
  • Introductie in digitale technologie
  • Sequentiële circuits
  • Fundamenten van elektronica en Autotechniek

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de Basis elektriciteit, elektronica en EloTrain biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs.

Interesse in onze EloTrain trainingssystemen? Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment