Didacta | Docententraining Smart Grid

Didacta

Dit jaar heeft de grootste onderwijsbeurs van Europa plaats gevonden in Keulen, Duitsland. De DIDACTA heeft van 18 t/m 24 februari zijn deuren geopend voor partijen wereldwijd om de huidige oplossingen en innovaties op het gebied van onderwijs te tonen. Als toonaangevende partner in het onderwijs, heeft Lucas-Nülle opnieuw deelgenomen aan deze opwindende onderwijsbeurs, waar ze hun passie voor techniek en onderwijs hebben gedeeld met de volgende generatie.

Het team van deskundige ingenieurs, ontwikkelaars en onderwijskundigen hebben afgelopen jaar theorie weten te vertalen naar praktische oplossingen omtrent elektrisch rijden, batterijen, waterstof, industrie 4.0, smart home en AI.

Is het niet gelukt om erbij te zijn? Niet getreurd, Christian Klingler neemt jullie mee op de stand in onderstaande video:

Didacta 2024 in Cologne

Docententraining Smart Grid 4 april 2024

Wil je je kennis uitbreiden om je studenten een solide basis te bieden in de essentiële energietransitie? Ben je nieuwsgierig naar de beschikbare lesmethoden voor zonne-energie, batterijopslag, windenergie en slimme energieregelingen?

Volg dan een Lab Training binnen het Smart Energy Delivery Lab (SEnD Lab) bij Avans Hogeschool! In deze training kunnen techniekdocenten van het VMBO, MBO en HBO kennis maken met het huidige elektriciteitsnet en alle aspecten die erbij horen.

Tijdens een kort maar intensief leertraject combineer je theorie met praktijk en bouw je een stevig fundament om in de toekomst aan de slag te gaan met jouw eigen studenten. Je krijgt de mogelijkheid om met 2 van de 6 onderstaande modules te werken: energiecentrales, pv systemen en batterijopslag, windturbines, distributie & netbeveiliging, AC & DC transmissielijnen, energy-management. Dit doe je onder leiding van drie ervaren instructeurs. Daaropvolgend is er een les hoe al deze componenten samenkomen in een Smart Grid en welke uitdagingen dit met zich meebrengt.

Voor meer informatie over de onderwerpen en gebruikte systemen, kan de flyer geraadpleegd worden. Let op: de trainingsvorm in de flyer is gericht op bedrijven, dus de opzet verschilt van de docentencursus.

25.000 UniTrains

Dit jaar staat in het teken van een trainingsopstelling waar meer dan 100 cursussen op kunnen draaien in alle vakgebieden binnen de elektrotechniek. Het modulaire en flexibele karakter maakt dit systeem uitermate geschikt voor het gebruik binnen meerdere opleidingen in het reguliere onderwijs, als wel voor zij-instromers en LLO (een Leven Lang Ontwikkelen).

Sinds de intrede van dit UniTrain systeem 15 jaar geleden, heeft Lucas-Nülle dit jaar zijn 25.000ste UniTrain verkocht. Een mijlpaal waar wij trots op zijn! Ter ere van dit jubileum is er eenmalig een speciale editie van de UniTrain ontworpen, een opengewerkte en feestelijke uitvoering.

Lucas-Nülle LabSoft Youtube

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de verschillende energie modules biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Recent Posts

Leave a Comment