Werken aan een slimme woning (smart home)

Werken aan een slimme woning (smart home)

Perfect voorbereid op de nieuwe uitdagingen van gebouwautomatisering
Comfort, veiligheid en energiebesparing: het Smart Home is synoniem geworden met de mogelijkheden van moderne gebouwbeheersystemen. Gebouwautomatisering brengt geheel nieuwe uitdagingen met zich mee voor het beheer van gebouwsystemen. Dit omvat zowel de onderlinge verbinding en besturing als de visualisatie van verlichting, verwarming, zonne-energie en beveiliging, evenals audio- en tv-systemen en telecommunicatiesystemen.

Het werken aan een Smart Home is echter niet zo eenvoudig als het lijkt en deskundig advies ontbreekt vaak. Wie het onderwerp nader bekijkt, komt al snel voor een uitdaging te staan: heel veel fabrikanten bieden verschillende systemen en apparaten aan die vaak niet op de gewenste manier gecombineerd kunnen worden.

Het is voor de (installatie)technici onmogelijk om al deze systemen in detail te leren kennen. Daarom heeft Lucas-Nülle een trainingssysteem ontwikkeld dat het principe en de werking van de Smart Home op een niet fabrikant specifieke manier uitlegt. Het resultaat is een training waarmee u elk Smart Home-systeem kunt opzetten.

Dipl. Ing. Lutz Schulz, ontwikkelaar bij Lucas Nülle over de optimale training voor het Smart Home:

nal-lutz-schulz

“Op het gebied van gebouwautomatisering / gebouwbeheer bestaat er niet ” DE ” marktleider of ” EEN” toonaangevend systeem. Hier komen verschillende vakgebieden met zeer innovatieve oplossingen samen. Het mooie aan de trainingsmodules van Lucas-Nülle is, dat we ze zo hebben ingericht, dat ze het gebruik van de mogelijke systemen uitleggen op een manier die het principe en de werkwijze, de toepassing en het gebruik – en vooral het potentieel – van het Smart Home verklaart. Of het nu gaat om bekabelde systemen (KNX, DALI, M-Bus) of draadloze systemen (Zwave, Zigbee), de bediening is vergelijkbaar en toepasbaar op vele andere Smart Home systemen. Daarnaast is ook de combinatie met andere LN-trainingsystemen, zoals zonnepanelen of e-mobiliteit, mogelijk met bestaande hardware.

Het gebruik van de meest actuele componenten in combinatie met de opbouwende digitale didactische instructies voor instructeurs en cursisten maken het LN-Trainingsysteem een geschikt systeem voor beginners en een geavanceerd trainingssysteem voor gevorderden.”

Beschikbare modules binnen de Smart Home omgeving
De volgende film geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met de Smart Home trainingsmodules:

De kern van een Smart Home is een centrale control unit die eenvoudig in elk stopcontact kan worden gestoken. Deze interface kan vervolgens worden gebruikt om alle apparaten die in huis worden gebruikt, te programmeren. Hierbij zijn ten minste de volgende onderdelen beschikbaar voor installatietechnici:

  • Verlichting, verwarming en elektrische apparaten in- en uitschakelen via radiogestuurde schakelaars
  • Automatische verwarmingsregeling via schakelklok of thermostaat
  • Volledige monitoring met rookmelders, bewegingssensoren en deurcontacten
  • Automatische activering van verlichting bij binnenkomst in huis
  • Verlichting en apparaten met afstandsbediening tot 100 m afstand in- en uitschakelen
  • Apparaten in- of uitschakelen terwijl u niet thuis bent via smartphones, tablets of pc’s
  • Gebruik van een app om het huidige elektriciteitsverbruik te controleren
  • Programmering van automatische regels (in verband met de helderheid, het weer…)

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de Smart Home biedt New Age Learning u tal van andere op maat gemaakte traningssystemen van Lucas Nülle binnen de volgende gebieden:

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende blog besteden we aandacht aan Elektronica.

Interesse in onze Smart Home trainingsystemen? Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment

new-age-learning-lucas-nulle-profiel-jan