Hybride en elektrische voertuigen

Hybride en elektrische voertuigen

De opkomst van hybride en elektrische voertuigen vraagt om een geheel nieuwe manier van inrichten van het autotechniek onderwijs. Waar het werken aan echte voertuigen in de traditionele opleidingen altijd centraal heeft gestaan, moet er in het nieuwe programma eerst een goede basis worden gelegd met betrekking tot de elektronica. Studenten kunnen immers niet direct aan de slag met de hoogspanningen die in de elektrische voertuigen aanwezig zijn. De consequenties van het maken van fouten, wat normaal juist een belangrijke stap is in het leerproces, kunnen levensbedreigend zijn. Studenten moeten daarom eerst aantonen dat ze voldoende bevoegd zijn om de stap naar het echte voertuig te kunnen maken. Onze trainingssystemen helpen jou als docent om de studenten in een vlot tempo deze stappen te laten doorlopen.

De trainingssystemen van Lucas-Nülle, die speciaal in samenwerking met de industrie ontworpen trainingsvoertuigen bevatten, vormen een effectieve voorbereiding op het werken met hoogspanning. Veiligheid staat hierbij centraal. Het stelt de docenten in staat de gevaren te omzeilen en hun studenten op een eenvoudige manier toegang te geven tot de elektrische voertuigen, waardoor ze in een mum van tijd het benodigde niveau bereiken.

De Automotive trainingssystemen van Lucas-Nülle worden niet alleen gebruikt door de opleidingsinstituten, ook grote voertuigfabrikanten als Volkswagen, Audi en Mitsubishi Fuso werken hiermee.

Van de basis tot hands-on werken met het CarTrain “hybride en elektrische voertuigen” systeem.

Het CarTrain systeem voor hybride en elektrische voertuigen laat studenten rechtstreeks werken aan een echt HV-systeem waarbij geen voorkennis nodig is omdat het systeem speciale bescherming biedt. Zo kun je als docent een veilige werkomgeving creëren. Het systeem combineert vijf verschillende type aandrijvingen, waardoor het niet nodig is om alle verschillende type voertuigen in de trainingsomgeving aanwezig te hebben. Een serieel hybride systeem kan eenvoudig worden gewijzigd naar een parallel hybride systeem, of een volledig elektrisch voertuig naar een brandstofcelaandrijving. Het geïntegreerde diagnose systeem en de speciaal gekozen foutsimulaties helpen bij het ontwikkelen van het vereiste competentieniveau om te kunnen werken met echte voertuigen. Met het systeem leren studenten verschillende diagnostische strategieën en metingen uit te voeren op het HV-systeem met echte hoogspanning.

Op 25 februari, tussen 10:00 en 12:00, bieden Lucas-Nülle en Diagnose Car je de gelegenheid om kennis te maken met het autotechniek lokaal, waar de nieuwste ontwikkelingen voor het automotive onderwijs wordt gedeeld.

Meld u hier aan voor deze digitale rondleiding.

Graham Allan, Partnership Manager Institute of the Motor Industry (IMI)

nal-hybride-elektrische-voertuigen-1

“De samenwerking tussen Lucas-Nülle en IMI heeft er zonder twijfel voor gezorgd dat wij wereldwijd onze cursisten op een veilige en effectieve manier kunnen kwalificeren op het gebied van elektrische voertuigen. Hoogspanning heeft onze instituten verschillende praktische vraagstukken opgeleverd, waar de Lucas-Nülle trainingsystemen een antwoord op bieden.

Een Britse sportwagenfabrikant heeft ons bijvoorbeeld verteld dat het zelfs in hun eigen trainingscentra niet mogelijk is om te trainen met echte voertuigen. Daar zijn deze sportwagens veel te duur voor. Een andere wereldwijde fabrikant vertelde ons dat de hoogspanningsstekker niet zomaar vervangen en verwijderd kan worden met een frequentie die nodig is voor de training. Ook daar bleek training op echte HV-voertuigen onrealistisch. En ook de hogescholen reageren enthousiast m.b.t. de mogelijkheden om eindelijk echt lessen over hoogspanning te kunnen begeleiden. Bovendien is het met de systemen ook mogelijk om les te geven buiten de werkplaats wat voor bepaalde lessen interessant kan zijn. De samenwerking met Lucas-Nülle is heel waardevol voor ons. Samen vinden wij altijd een passende oplossing.”

Beschikbare modules binnen de Hybride en Elektrische voertuigen
De volgende video geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met de hybride en elektrische voertuigen trainingsmodules:

Naast de basismodules voor elektrotechniek en elektronica en andere autotechniek cursussen bieden we de volgende modules aan voor hybride en elektrische voertuigen:

UniTrain

 • 48V On-board Power Network
 • Electrical Drive in Motor Vehicles
 • DC/AC Conversion
 • HV Battery Disconnect Unit
 • Interlock
 • DC/DC Step-Down Converter
 • DC-DC Step-Up Convertor
 • Save handling of high-voltage systems

CarTrain:

 • Diagnosis and Maintenance of a High Voltage Battery
 • Hybrid and Electric Vehicles
 • Air Conditioning and Electric Drive Trainer for High Voltage Vehicles

En verder:

 • Diagnosis on the electric drive motor
 • Fuel Cells Trainer
 • Photovoltaics Trainer
 • Digitally Integrated training Vehicle

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de autotechniek biedt New Age Learning u tal van andere op maat gemaakte trainingsystemen van Lucas Nülle binnen de volgende gebieden:

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs.

Interesse in onze automotive trainingsystemen?
Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment