Training Vermogenselektronica en aandrijftechniek aangeboden door New Age Learning in samenwerking met Hogeschool Rotterdam

Training vermogenselektronica en aandrijftechniek aangeboden door New Age Learning in samenwerking met hogeschool Rotterdam

ERVAAR ZELF DE ONTWIKKELINGEN IN BLENDED LEARNING

Eerder dit jaar hebben wij aandacht besteed aan vermogenselektronica en aandrijftechniek. Wegens grote belangstelling is daarom in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam besloten hier dieper op in te gaan in een training. Docenten in het MBO (en HBO) kunnen met de Unitrain modulen op een vernieuwende didactische manier de lesstof rondom deze thema’s aanbieden.

De training richt zich op UniTrain modules over:

  • Halfgeleiders
  • Vermogenselektronica
  • Line- of self commutated systemen
  • Frequentie regeling
  • AC techniek
  • 3 Fase techniek
  • Asynchrone motor

Bovendien kun je kennis maken met de modules:

  • Zonnecellen
  • Brandstofcellen

De training zal worden afgesloten met een doorkijk naar de grotere industriële modellen als vervolgstap naar de praktijkopleiding.

Datum: 15 februari 2022
Tijd: 10.00 uur-16.00 uur
Kosten voor deelname: € 350 incl. Lunch

Er is deze dag ruimte voor 15 deelnemers, aanmelden voor de training is mogelijk door een mail te sturen naar corinne@new-age-learning.nl.

Uit onze eerdere nieuwsbrief

Elektrische machines zijn de belangrijkste componenten in moderne processen zoals productielijnen en elektrische voertuigen en vormen dus een onderwerp voor vele technische disciplines. Deze machines kunnen alleen optimaal worden geïntegreerd in moderne fabrieken wanneer studenten de functie van de machine en de bijbehorende kenmerken echt begrijpen. In deze nieuwsbrief vertellen we graag meer over de onderwerpen die studenten met de practica van Lucas-Nülle leren om in de praktijk met elektrische machines te kunnen werken.

UNITRAIN VOOR BASISBEGRIP VAN ELEKTRISCHE MACHINES

Elektrische machines zetten elektrische energie om in mechanische energie of omgekeerd. Maar hoe zorg je ervoor dat dit proces zo optimaal mogelijk verloopt? Welke metingen kun je verrichten en hoe wordt dit proces onderhouden?

In kleine stappen leren studenten met behulp van de UniTrain cursussen van Lucas-Nülle de werking van elektrische machines. Zo leren ze waar deze motoren in de realiteit gebruikt worden (met voor- en nadelen van iedere motor), hoe ze worden aangesloten en aangestuurd, hoe meetsignalen er uitzien en hoe ze fouten in het systeem kunnen zoeken aan de hand van metingen. Met simpele modellen worden de belangrijkste begrippen zoals AC, DC, driehoek- en sterschakelingen, BLDC, stappen motor, lineair, synchroon en asynchroon behandeld en hebben studenten met kleine oefeningen kunnen zien hoe je de werking ervan kunt meten en beïnvloeden.

SERVOMOTOR PROEFBANK 300W of 1kW VOOR ONTWIKKELING VERDERE PRAKTIJKKENNIS

Als studenten de basisbegrippen en werking van elektrische machines beheersen, maken ze de stap naar de proefbank met servomotor. Met behulp van de servo-aandrijving en het servo-gestuurde remsysteem is het mogelijk om eenvoudig alle relevante gegevens, zoals de motorkarakteristieken, voor elektrische machines te bepalen. Verschillende soorten machines uit de klassen gelijkstroom-, wisselstroom- of draaistroommotoren worden geanalyseerd wat betreft hun design, werking, aansluittechnieken, eigenschappen en vooral hun reactie op verschillende belastingen.

Het systeem combineert de nieuwste technologie met een eenvoudige bediening. Naast aandrijving en remwerking kan het systeem ook de aangedreven machinemodellen realistisch nabootsen. Op die manier kunnen machines, generatoren en aandrijvingen in het praktijklokaal worden onderzocht onder typische industriële omstandigheden.

NIEUWSTE TRAININGSMOGELIJKHEDEN RONDOM PREDICTIVE MAINTENANCE

Goed onderhoud van elektrische machines is zeer belangrijk voor het functioneren hiervan en hiermee voor de opbrengst van de verschillende processen die ze aandrijven. Steeds meer bedrijven maken dan ook gebruik van sensoren die de staat van de machine monitoren en kunnen voorspellen wanneer welk onderhoud moet worden gepleegd.

Dit vereist real-time evaluatie van slimme sensorgegevens die de werking continue bewaken. Zo kan vroegtijdig worden gewaarschuwd voor toekomstige problemen. Als alles lukt, zal het aan de productiezijde mogelijk zijn een technicus aan te wijzen om een probleem te verhelpen nog voordat het zich voordoet. Economische doelstellingen kunnen immers alleen worden bereikt als systemen, machines en processen perfect functioneren.

In samenwerking met mineraalwaterbedrijf Gerolsteiner werkt Lucas-Nülle daarom momenteel aan een testopstelling waarmee studenten getraind kunnen worden hoe zij data verzamelen en inzetten om onderhoud te voorspellen. Dit nieuwe systeem zal eind van dit jaar beschikbaar zijn.

Beschikbare modules binnen de aandrijftechniek

Onderstaand overzicht laat je zien welke opbouw in trainingsmodules er beschikbaar is binnen de aandrijftechniek:

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de modules over aandrijftechniek biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan artificial intelligence.

Interesse in onze aandrijftechniek trainingssystemen? Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment