Artificial Intelligence

ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds belangrijker, zowel in de industrie als in het dagelijks leven. Zelflerende machines en algoritmen maken het mogelijk om grote hoeveelheden data sneller en efficiënter te verwerken. Maar AI is zo slim als de mensen die het gebruiken en voeden met data. De trainingssystemen van Lucas-Nülle helpen je door middel praktische oefeningen de werkingsprincipes van AI eenvoudig en duidelijk over te brengen. Door hiermee te werken krijgen studenten een goed gevoel van de mogelijkheden van machine learning en ze ontwikkelen een vaardigheid in het effectief inzetten hiervan.

EENVOUDIGE INTRODUCTIE AAN DE HAND VAN COMPUTER VISION

Vooral voor technici is het belangrijk om te begrijpen wat de invloed van machine learning op de manier waarop we met machines en systemen werken heel belangrijk. Wat zijn neurale netwerken? Waar bestaan ze uit? En hoe gebruik je ze? Een techniekopleiding gericht op de industrie moet een antwoord kunnen bieden op deze vragen. Maar hoe kun je dit ook nog implementeren in je onderwijsomgeving?

“We hebben een systeem ontwikkelt waarmee docenten het onderwerp gedetailleerd en praktijkgericht kunnen behandelen. Ons doel was om een praktische introductie te ontwikkelen voor machine learning, die het functionele principe op een zeer eenvoudige en duidelijke manier zou overbrengen.”

Shalbus Bukarov
Productmanager voor procesbesturing bij Lucas-Nülle

Op basis van computer vision (CV) benaderen de studenten het onderwerp aan de hand van verschillende speelse voorbeelden, zoals “steen, papier, schaar, tegen AI”. Het systeem vergemakkelijkt het begrip van de volledige workflow die hoort de implemenatie van een AI-toepassing, van het verkrijgen van gegevenssets tot het gebruik van de uiteindelijke algoritmen.

“We hebben onze leeraanpak voor AI bewust zo vormgegeven dat deze in zoveel mogelijk leerscenario’s kan worden ingezet”.

Shalbus Bukarov
Productmanager voor procesbesturing bij Lucas-Nülle

Naast “steen-papier-schaar” zijn er andere praktijkgerichte machine learning scenario’s voor dit doel, zoals verkeersbordherkenning en optische kwaliteitscontrole van geproduceerde werkstukken in de Lucas-Nülle industrie 4.0 opstelling. Op basis van deze AI-besturingseenheid kan dit onderwerp nu zijn plaats innemen tussen alle andere leerdoelen in de praktijkruimten en laboratoria.

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de nieuwe module over Artificial Intelligence biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan de energieprojecten.

Recent Posts

Leave a Comment