Daag studenten uit met realistische energiecasussen!

DAAG STUDENTEN UIT MET REALISTISCHE ENERGIECASUSSEN!

NORNED
Met de SCADA design-software en de elektrotechnische opleidingssystemen van Lucas-Nülle, kunnen uitdagende en realistische studentprojecten, masterscripties en onderzoeksactiviteiten worden gerealiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is een nagebootste NORDLINK of NORNED verbinding. NORDLINK en NORNED zijn verbindingen van de Nederlandse, Duitse en Noorse groene elektriciteitsmarkt door middel van een gelijkspanningskabel (HVDC). Hierbij wordt windenergie uit Nederland en Duitsland die niet direct kan worden gebruikt, vervoerd naar Noorwegen waar het wordt opgeslagen met behulp van waterkracht van de Noorse meren.

Onderstaande video laat zien hoe met een combinatie van verschillende Lucas-Nülle modules deze uitwisseling van groene energie kan worden nagebootst.

ZELFVOORZIENENDE ORGANISATIES
Steeds meer landbouwbedrijven maken gebruik van de wind- en zonnekracht die binnen hun bedrijf beschikbaar is. Met het Micro Grid van Lucas Nülle kunnen studenten een landbouwbedrijf nabootsen dat geheel off-grid kan functioneren. Het is hierbij de uitdaging om de energievoorziening zo te regelen dat er met name in de winter, wanneer er enkel windenergie beschikbaar is, toch voldoende energie is opgeslagen om het gehele landbouwbedrijf te voorzien. Wanneer een koppeling wordt gemaakt van dit Micro Grid met het Smart Grid kan dit vraagstuk zelfs worden uitgebreid. Stel dat de boer een van zijn akkers vol legt met zonnepanelen en hierdoor over-produceert, hoe zorg je dan voor een optimale voorziening aan het totale Grid?

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de verschillende energie modules biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

OPEN TRAINING WERKEN MET UNITRAIN

14 april organiseert New Age Learning een training UniTrain met open inschrijving. Deze training is bedoeld voor docenten die kennis willen maken met de Blended learning wijze van lesgeven met de trainingsmaterialen van Lucas Nülle. Ook voor huidige gebruikers kan dit een goede hernieuwde kennismaking zijn.

De onderwerpen van de training zijn o.a. Basis elektrotechniek en Elektro mobiliteit en de E-bike.

Aanmelden kan via: Info@new-age-learning.nl

ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan de energieprojecten.

Recent Posts

Leave a Comment