Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)

ADVANCED DRIVER ASSISTANCE SYSTEMS (ADAS)

ONTWIKKELINGEN IN DE AUTOMOTIVE
De Europese veiligheidsregeling schrijft voor dat vanaf 2022 alle nieuw geproduceerde auto’s moeten zijn voorzien van geavanceerde systemen. Voorbeelden hiervan zijn remmen bij nood, slaap- en aandacht detectie, herkenning en preventie van afleiding, een noodstop signaal, intelligente snelheidsondersteuning, rijbaan-assistentie, achteruitrijcamera of -detectie en het monitoren van de bandenspanning. Dit betekent dat binnen afzienbare tijd het overgrote deel van de voertuigen deze systemen bezitten, wat nieuwe kennis vraagt van de automotive geschoolde professionals.

Met de ADAS trainingen van Lucas-Nülle worden studenten meegenomen in de werking van deze systemen en oefenen ze met het afstemmen van de verschillende systemen op elkaar.

NETWERKEN
Niet alleen het aantal systemen neemt toe, mechanische knoppen worden vervangen door touchscreens en er worden gebarenbediening, radar- en camerasystemen geïnstalleerd zodat de talrijke rijhulpsystemen kunnen worden gerealiseerd. Met de toename van elektronica neemt ook de uitwisseling van gegevens tussen de afzonderlijke systemen toe, evenals de behoefte aan onderlinge netwerken. Om aan deze eisen te voldoen, worden verscheidene bussystemen geïntegreerd en met elkaar verbonden.

Van kleine personenauto’s tot de grootste commerciële vrachtwagens, CAN-bussystemen domineren de markt. Het groeiende aantal netwerken heeft ervoor gezorgd dat deze universele hulp aan de grenzen van zijn mogelijkheden is gekomen. De consequente ontwikkeling van CANBUS naar CAN-FD (flexibele datasnelheid) was essentieel en breekt nu al door in serieproductie.

In verschillende UniTrain cursussen van Lucas-Nülle leren studenten niet alleen hoe de verschillende systemen binnen het netwerk met elkaar communiceren, maar ook wat de invloed van de systemen op elkaar is en hoe ze er voor zorgen dat de systemen optimaal functioneren.

Meer informatie over ADAS trainingssystemen lees je in onze brochure.

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de verschillende ADAS systemen biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

OPEN TRAINING WERKEN MET ADASSYSTEMEN

25 mei organiseert New Age Learning een training ADAS met open inschrijving. Deze training is bedoeld voor docenten die kennis willen maken met de Blended learning wijze van lesgeven met de ADAS trainingsmaterialen van Lucas Nülle.

Kosten: € 350 per persoon incl. lunch
Plaats: Lucas Nülle Siemensstrasse 2 in Kerpen Duitsland
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Aanmelden kan via: info@new-age-learning.nl

ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan X.

Recent Posts

Leave a Comment