Fascinatie en nieuwsgierigheid voor technologie…

FASCINATIE EN NIEUWSGIERIGHEID VOOR TECHNOLOGIE…

…zit in ons bloed. Al op heel jonge leeftijd is te zien hoe kinderen spelenderwijs ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van techniek en technologie. Hoe zorgen we er in ons onderwijs voor dat leerlingen kunnen blijven werken vanuit hun eigen fascinatie en nieuwsgierigheid? En hoe kunnen wij onze nieuwsgierigheid voor technologie nog meer inzetten voor de uitvoering van ons beroep? Dit zijn vragen waar de ontwikkelaars zich bij Lucas-Nülle mee bezig houden en waar wij aandacht aan besteden in onze workshop op de conferentie Techniek & Technologie 2022, 16 juni a.s. in Veldhoven.

De volgende cursussen zijn voorbeelden van nieuw ontwikkeld materiaal dat aansluit bij de nieuwsgierigheid van studenten.

Regeltechniek – IoT Klimaatcontrole
Met het nieuwe trainingssysteem “IoT Climate Monitoring” ontwikkelen studenten in de klas zelfstandig een CO2-stoplicht. Met de ingebouwde sensoren kunnen zij het CO2-gehalte, de temperatuur en de vochtigheid van de kamerlucht meten en registreren. Met behulp van e-learning sturen de gebruikers een LED-strip aan op basis van de gemeten gegevens, zodat deze een duidelijk gekleurde kwaliteit van de ruimtelucht weergeeft, vergelijkbaar met een verkeerslicht.

Automotive – E-Bikes
Of het nu gaat om e-bikes, elektrische scooters – of motorfietsen: tweewielers zijn een belangrijk onderdeel van klimaat neutrale mobiliteit en worden steeds belangrijker in het wegverkeer. Met Lucas-Nülle leer je op een praktische manier de drie hoofdgebieden van aandrijving: energieopslag, regelelektronica en de aandrijfmotor. Bovendien worden in deze cursus verschillende aandrijfconcepten met elkaar vergeleken en wordt ingegaan op de bijzonderheden van de service in de werkplaats.

Gebouwmanagementsystemen – Smart Home met KNX

Energie-efficiëntie, comfort, eenvoudige inbedrijfstelling en een intuïtieve bediening. Wat er in een reclame gemakkelijk uitziet, is in werkelijkheid wat ingewikkelder. De grote hoeveelheid verschillende smart home-systemen maken het leven voor installateurs niet altijd even makkelijk. Hoe zorg je er voor dat alles voor de klant eenvoudig met elkaar communiceert. Welke netwerksystemen zijn er? Hoe stel je ze op? En hoe netwerk je bijvoorbeeld KNX met een minder vaak gebruikt radiografisch systeem? Met deze cursus zorg je voor opleiding en bijscholing voor toekomstige specialisten in de automatisering van gebouwen.

Meer weten wat er met nieuwgierigheid mogelijk is? Ontmoet ons bij de Techniek & Technologie conferentie 2022

Op donderdag 16 juni 2022 zijn wij te vinden op de 5e internationale onderwijstransitie conferentie Techniek & Technologie 2022. Deze conferentie vindt plaats in conferentiecentrum Koningshof in Veldhoven. Wij gaan hier in op de wijze waarop leermiddelen de nieuwsgierigheid van leerlingen kunnen prikkelen, om zo technologie meer aantrekkelijk aan te kunnen bieden in het onderwijs. Meer informatie over deze conferentie vind je hier.

AGENDA Trainingen en Cursussen door New Age Learning

18 mei – Netwerkdag voor MBO-docenten
Deze netwerkdag is bedoeld om gebruikers binnen het MBO met elkaar in contact te brengen om zo good practice te delen en ideeën rondom de inzet van het materiaal uit te wisselen.

Kosten: gratis, deze dag wordt aangeboden door New Age Learning
Plaats: Horizon college Heerhugowaard
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur

25 mei – Training ADAS met open inschrijving
Deze training is bedoeld voor docenten die kennis willen maken met de Blended learning wijze van lesgeven met de ADAS trainingsmaterialen van Lucas Nülle.

Kosten:  € 350 per persoon incl. lunch
Plaats: Lucas Nülle Siemensstrasse 2 in Kerpen, Duitsland
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

21 juni – Training Classroommanager
Deze training is bedoeld voor (toekomstig) gebruikers van de classroommanager.

Kosten:
Plaats:
Tijd:

Aanmelden voor bijeenkomsten kan via: info@new-age-learning.nl

Op maat gemaakte trainingssystemen
New Age Learning biedt je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

ONZE MISSIE
Het technisch onderwijs in Nederland ondersteunen bij het op een eigentijdse manier vormgeven van haar onderwijs, waarbij opleidingen kunnen blijven aansluiten op actuele technologische ontwikkelingen, passend bij de nieuwe generaties scholieren en studenten (doelgroep) en de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan de modules voor de elektrische fiets en smart farming.

Recent Posts

Leave a Comment