Regeltechniek: het zwaartepunt aan de top

Regeltechniek: het zwaartepunt aan de top

Het positie- en hoekgestuurde systeem
Een omgekeerde slinger is een klassieker in de regel- en besturingstechnologie. Een slingerstang opzwaaien en balanceren door puur horizontale versnellingen is een bijzondere uitdaging die een geoptimaliseerde gesloten lus (closed loop) besturing vereist. Tegelijkertijd laat de slinger voor iedereen duidelijk zien of deze automatische besturing succesvol is – wat veel ideale uitgangspunten voor het onderwijs biedt.

Veelzijdig nieuw trainingssysteem
Met het trainingssysteem “Positie- en hoekregeling, omgekeerde slinger” kan Lucas-Nülle verschillende toegepaste regeltechnische onderwerpen belichten in twee digitale cursussen. “De Basic Interactieve-cursus legt fundamentele aspecten uit, van positie- en hoekregeling met één lus tot cascadecontrole met meerdere variabelen”, legt Shalbus Bukarov, Product Manager Lucas-Nülle in Control Technology, uit: “Als alternatief kan een op MATLAB-Simulink gebaseerde interactieve-cursus studenten helpen om een door de gebruiker gedefinieerde en vrij programmeerbare besturingsalgoritmen te ontwikkelen. Dit toont de veelzijdigheid van het nieuwe trainingssysteem.”

nal-nieuwsbrief-regeltechniek

Stabiel glijden
Een lineaire as met riemaandrijving en robuuste recirculerende kogellagergeleiding zorgt voor stabiel en slijtvast glijden van de wagen. Een verplaatsingsbereik tot 400 mm en versnelling tot 10 m/s² zorgen voor uitstekende condities om het op- en uitbalanceren met behulp van een primaire regeleenheid mogelijk te maken.

Optische sensoren
Zowel het bewegingsbereik als het zwaartepunt van de pendelstang zijn verstelbaar, waardoor de toepassing variabel is. Het systeem beschikt over optische sensoren, automatisch geïntegreerde snelheids- en stroomregeling en een krachtige 100W hybride stappenmotor. Projecten die betrekking hebben op verschillende toepassingen, zoals een Segway PT of een containerbrug, vertegenwoordigen praktische toepassingsscenario’s.

Interesse? Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment