Automotive

AUTOMOTIVE – TECHNOLOGIE VAN DE TOEKOMST

De trend is duidelijk: met de digitalisering rondom de automobielindustrie en daarmee ook het beroepsonderwijs moeten de componenten in voertuigen opnieuw worden bekeken. Naast het boordnet zijn er nog vele ontwikkelingen, zoals het CAN FD systeem en de geavanceerde systemen rondom bestuurdersassistentie. Om toekomstgerichte opleidingen aan te bieden is het van belang over technologie te beschikken met de juiste interfaces en digitale leerinhoud. De ontwikkelingsafdeling van Lucas Nülle heeft de industriële innovaties nauwkeurig onderzocht en passende oplossingen voor de beroepsopleiding ontwikkeld.

48 volt aan boord
Waar het vertrouwde 12 volt boordspanningsnetwerk meer dan 40 jaar synoniem was voor auto’s voltrekt zich tussen het plaatwerk en de binnenbekleding een grote revolutie: de verhoging van de boordspanning naar 48 volt. Het 48 volt boordnet is een belangrijke technologie die veel deuren opent en tegelijkertijd nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor monteurs. Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft Lucas Nülle een geschikte UniTrain 48 volt cursus ontwikkeld met lessen die de veiligheid van de hogere spanningen garandeert.

Van CAN-bus naar CAN-FD
CAN-bus vormt al 20 jaar het kader waarop alle communicatie binnen een voertuig is gebaseerd. Vanwege de toenemende datasnelheden heeft CAN-bus in veel opzichten echter zijn grenzen bereikt. Het vernieuwde CAN-FD is als antwoord op de vraag naar een nieuw systeem in het leven geroepen en voldoet aan de eisen die gepaard gaan met flexibele datasnelheden en toename van technische functionaliteiten. De protocollen rondom flexibele datasnelheden vormen de basis voor het dagelijks onderhoud aan toekomstige autosystemen. Lucas Nülle bereid cursisten voor met een UniTrain cursus die hen in staat stelt op een eigen CAN-FD netwerk verschillende tests en metingen te laten doen.

Bestuurdersassistentie en autonoom rijden
Ze kunnen witte lijnen, nummers en verkeersborden herkennen. Voertuigcamera’s zijn hulpmiddelen die ons in lastige situaties helpen veilig op onze bestemming aan te komen. Begeleiding bij het parkeren en het aangeven van snelheidscontrole zijn slechts voorbeelden die laten zien dat de technologie rondom bestuurdersassistentie ons richting autonoom rijden voert. Daarom is het belangrijk voor professionals in de auto-industrie om inzicht te krijgen in de systemen voor bestuurdersassistentie. Onze ontwikkelingsafdeling presenteert extra UniTrain-cursussen rondom verkeersbord herkenning en parkeer camera’s die u in staat zullen stellen om de onderwerpen te integreren in uw onderwijsprogramma.

Studiedag Automotive
New Age Learning organiseert op 7 november een geheel verzorgde studiedag automotive bij Summa in Helmond. Vraag naar de mogelijkheden en reserveer snel.

Recent Posts

Leave a Comment

nal-vocantonal-blog-unitrain