Koel- en klimaattechniek – belangrijker dan ooit

Koel- en klimaattechniek – belangrijker dan ooit

In de afgelopen jaren is er een stijgende vraag naar efficiënte koel- en airconditioninginstallaties in moderne gebouwen, maar ook in andere sectoren als de levensmiddelenindustrie, motorvoertuigen en Server Farms. De kwaliteit van leven maakt grote sprongen, waar de meeste huizen al zijn voorzien van airconditioning en ook IoT (Internet of Things) management zijn intrede maakt in de meeste huishoudens. Gezien de Covid-19 crisis lijkt het inmiddels een vereiste dat elk gebouw beschikt over een gedegen luchtbehandeling.

Dit vraagt specifieke kennis en vaardigheden van de professionals die dit installeren en onderhouden. Professionals met kennis van koelmiddelen en een stevige basis in de mechatronica, waarbij kennis van de thermodynamica wordt gecombineerd met de juiste proces- en regeltechnische kennis. Zo zijn deze specialisten in staat te werken met de toenemende complexiteit van de systemen en steeds maar weer complexer wordende regelgeving aan klantspecifieke oplossingen. Er dreigt een tekort aan goed opgeleide koeltechnici waardoor er volop kansen zijn voor ingenieurs die zich bezighouden met koelsystemen die al deze verschillende onderwerpen omvatten. De trainingsmodules van Lucas-Nülle garanderen een effectieve en gedegen opleiding in koeling en airconditioning.

Jörg Peters, Business Manager van de Duitse Nationale Technische Hogeschool voor koeling en airconditioning (BFS):

“BFS en Lucas-Nülle werken al enkele jaren succesvol samen. Het BFS is een van de grootste aanbieders van opleidingen in koeling en airconditioning op nationaal en internationaal niveau. BFS gebruikt de opleidings- en onderwijssystemen van Lucas-Nülle zowel in zijn koel- en elektrotechnische laboratoria als in de koelwerkplaatsen. Voor incompany-leertrainingen, opleiding tot vakman, technische studies, seminars en ook voor de BFS-modules zijn speciale trainingen en oefenopstellingen beschikbaar. De studenten en technici waarderen de praktische relevantie van de leermiddelen zeer. De bijgeleverde “teachware” helpt hen om de onderwezen stof beter te begrijpen en de kennis in praktijk te brengen. De gezamenlijke ontwikkeling van de opleidingssystemen en de vraag naar energie-efficiëntie en milieubescherming is een uitdaging die de BFS en Lucas-Nülle maar al te graag aangaan.”

INNOVATIVITEIT

Meegaan met de trends van nu heeft Lucas-Nülle hoog in het vaandel staan. Zo is juist klimaattechniek een aspect wat door de Covid-19 crisis meer naar voren komt. Want hoe voorzie je een klaslokaal nou van voldoende schone lucht? En kun je dit constant meten? Lucas-Nülle heeft begin het jaar 2021 ingespeeld op deze vraag door een ‘’Klimaatregeling met IoT’’ te introduceren, waar de student leert omgaan met de concentratie CO2, temperatuur en vochtigheid in de lucht.

Maar ook op het gebied van verduurzaming en verbetering van levenskwaliteit is Lucas-Nülle druk aan het ontwikkelen. Zo zijn de “Compacte warmtepomp” en de “Koelkast met foutsimulatie” twee systemen die komende maanden op de planning staan. Nog even geduld dus!

Benieuwd hoe een compleet ingerichte school voor koel- en klimaattechniek er nu uit ziet? Klik op deze link om een rondleiding te krijgen door de klaslokalen.

Op maat gemaakte trainingssystemen
Naast de modules over koel- en klimaattechniek biedt New Age Learning je tal van andere op maat gemaakte trainingssystemen van Lucas-Nülle binnen de volgende gebieden:

Wij denken graag met je mee in een passende oplossing voor jouw onderwijs. In onze volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan het Smart Grid systeem.

Interesse in onze koel- en klimaattechniek trainingssystemen? Via de volgende link kunt u de volledige brochure inzien:

Recent Posts

Leave a Comment