Cyberveiligheid en netwerktechnologie

Cyberveiligheid en netwerktechnologie

Netwerktechnologie verspreidt zich over de hele wereld: huizen, auto’s en fabrieken zijn intelligent en delen steeds meer informatie met hun gebruikers. Moderne computerwetenschap is diep doordrongen in onze bedrijfswereld. Het werk van computerwetenschappers en specialisten in de automatiseringstechnologie, bouwtechnologie, maar ook automotive en engineering, worden beïnvloed door deze ontwikkeling. Het verzorgen van een vlotte en veilige werking van alle communicatiekanalen is inmiddels een vast onderdeel van het takenpakket.

Het speelveld
Lesgeven over netwerktechnologie en cyberveiligheid vereist de volledige toegang tot een netwerkinfrastructuur. De beveiligingsrichtlijnen van de meeste onderwijsinstellingen maken deze toegang vaak onmogelijk. De UniTrain cursus “Netwerken en cyberbeveiliging” van Lucas-Nülle biedt een onafhankelijk, lokaal netwerk waarin cursisten alle toegangsrechten hebben. Deze cursus behandelt de belangrijkste netwerkprotocollen en gaat dieper in op de beveiligingsaspecten van verschillende netwerkdiensten. De apparaten binnen het educatieve netwerk bestaan uit volledig geïntegreerde pc’s waarvan het besturingssysteem draait in een beveiligde omgeving. Een simpele druk op de knop volstaat om het besturingssysteem te resetten na een defecte configuratie of een onvermijdelijke hackeraanval.

De infrastructuur
Bovendien is het mogelijk een willekeurig aantal deelnemers toe te voegen aan het onderwijsnetwerk, evenals de integratie van meerdere kits of integratie in het schoolnetwerk. De geïntegreerde pc’s draaien via een grafische interface op Linux. Gebruikers met kennis van Linux zullen echter veel meer opties beschikbaar hebben, waardoor het gebruik van het onderwijssysteem zelfs op universitair niveau mogelijk is.

new-age-learning-lucas-nulle-cyberveiligheid-netwerktechnologie
Recent Posts

Leave a Comment

new-age-learning-regeltechniek-smart-factory